Gotowa polewa o smaku białej czekolady, gładka, błyszcząca, aromatyczna i doskonała w smaku.
Wystarczy podgrzać torebkę w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej i polewa jest gotowa do użycia. Funkcjonalne opakowanie umożliwia podgrzewanie i wylewanie polewy prosto z torebki bez potrzeby używania dodatkowych naczyń.
Świetna zarówno do powlekania ciasta, jak i rysowania czekoladowych wzorów - można odciąć mniejszy lub większy róg opakowania w zależności od pożądanej grubości rysowanej linii. Możesz także użyć jej do robienia fantazyjnych, słodkich figurek.
Oblane polewą wypieki dłużej zachowują swoją świeżość.
Sposób przygotowania:
1. Kąpiel wodna:
- Torebkę zanurzyć w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temp. ok. +75°C) na ok. 5 min, do momentu rozpuszczenia polewy.
- Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę polewy. Odciąć róg opakowania.
- Polewę rozprowadzić na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę można schłodzić i przechować do ponownego użycia.
2.Kuchenka mikrofalowa:
-Torebkę umieścić pionowo w kuchence mikrofalowej, ustawionej na maksymalnie 360 W i podgrzewać przez ok. 1 min. Polewa jest gotowa do użycia, gdy jest płynna. W razie potrzeby czynność powtórzyć. (W zależności od kuchenki mikrofalowej czas podgrzewania może być różny).
Uwaga! Produkt może być gorący. Otwartej torebki z polewą nie należy podgrzewać w mikrofalówce.
Skład: cukier, oleje roślinne (palmowy oraz z nasion shea), MLEKO odtłuszczone w proszku, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny), aromat.
Możliwa obecność MLEKA i ORZECHÓW LASKOWYCH.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2552 kJ/ 615 kcal
Tłuszcze: 43,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26,9 g
Węglowodany: 52,6 g w tym cukry: 52,5 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,1 g
Waga: 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie