Gotowa polewa o smaku deserowej czekolady, aksamitna, lśniąca, wspaniale czekoladowa.
Wystarczy podgrzać torebkę w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej i polewa jest gotowa do użycia. Funkcjonalne opakowanie umożliwia podgrzewanie i wylewanie polewy prosto z torebki bez potrzeby używania dodatkowych naczyń.
Świetna zarówno do powlekania ciasta, jak i rysowania czekoladowych wzorów - można odciąć mniejszy lub większy róg opakowania w zależności od pożądanej grubości rysowanej linii. Możesz także użyć jej do robienia fantazyjnych, słodkich figurek.
Oblane polewą wypieki dłużej zachowują swoją świeżość.
Sposób przygotowania:
1. Kąpiel wodna:
- Torebkę zanurzyć w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temp. ok. +75°C) na ok. 5 min, do momentu rozpuszczenia polewy.
- Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę polewy. Odciąć róg opakowania.
- Polewę rozprowadzić na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę można schłodzić i przechować do ponownego użycia.
2.Kuchenka mikrofalowa:
-Torebkę umieścić pionowo w kuchence mikrofalowej, ustawionej na maksymalnie 360 W i podgrzewać przez ok. 1 min. Polewa jest gotowa do użycia, gdy jest płynna. W razie potrzeby czynność powtórzyć. (W zależności od kuchenki mikrofalowej czas podgrzewania może być różny).
Uwaga! Produkt może być gorący. Otwartej torebki z polewą nie należy podgrzewać w mikrofalówce.
Skład: cukier, oleje roślinne (palmowy oraz z nasion shea), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny).
Możliwa obecność MLEKA i ORZECHÓW LASKOWYCH.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2487 kJ/ 601 kcal
Tłuszcze: 42,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26,2 g
Węglowodany: 49,5 g w tym cukry: 48,5 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0,01 g
Waga: 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek