Duży ceramiczny kamień do pieczenia pizzy w zestawie z nożem do porcjowania.
Podczas pieczenia kamień oddaje ciepło równomiernie jednocześnie absorbując wilgoć z ciasta, dzięki czemu otrzymamy pizzę doskonale wypieczoną z idealnie chrupiącym spodem.
Kamień nie powoduje powstawania dymu nawet podczas przygotowywania tłustych potraw i nie zmienia smaku jedzenia. Do jego powierzchni nie przywierają produkty, a dzięki temu można ograniczyć użycie tłuszczu. Kamień nadaje się również do pieczenia różnego rodzaju mięs, chleba, ciastek, babeczek, ryb lub warzyw.
Produkt jest bardzo elegancko zapakowany - idealny na prezent.
Zestaw zawiera:
Kamień do pieczenia pizzy
Nóż „na biegunach” ze szczotkowanej stali nierdzewnej
Wskazówki:
Przed pierwszym użyciem należy wygrzać kamień z w piekarniku przez minimum 1 godzinę w celu utwardzenia kamionki.
Produkt należy czyścić dopiero po wystygnięciu. Najlepiej poprzez zeskrobywanie pozostałości ciasta. Używanie wody do czyszczenia może powodować nasiąknie kamionki, co z kolei prowadzi do pękania podczas pieczenia.
Z biegiem czasu kamień zacznie nabierać ciemniejszych plam. Jest to normalne zjawisko i nie ma wpływu na właściwości.
Pamiętaj by do mycia kamienia nigdy nie używać detergentów. Mydło oraz płyny chemiczne mogą odmoczyć kamień.
Wymiary :
Długość: 37,5 cm
Szerokość: 30 cm
Wysokość: 1,5 cm

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Podkłady są super :) Lekkie i wytrzymałe. Łatwe do oczyszczenia. Polecam!
vinca_minor
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012