Chrupiąca pralina o smaku solonego karmelu z ciasteczkami.
Idealnie nada się jako chrupiąca warstwa ciast i tortów. Doskonała gotowa do użycia masa pralinowa sprawdzi się również jako nadzienie czekoladek, babeczek i deserków. Ciasteczka w masie nie namiękają, dzięki temu tort będzie chrupiący nawet na następny dzień po przełożeniu. Masę należy wykładać na dolny biszkopt, warstwa powinna mieć min 1cm grubości.
Przed użyciem należy masę delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej w celu jej uplastycznienia i łatwiejszego rozprowadzania na torcie.
Skład: cukier, oleje i tłuszcze roślinne nieuwodornione (sojowy, słonecznikowy, rzepakowy, kukurydziany, palmowy o zmiennych proporcjach), ciasteczka:( mąka pszenna, cukier, glukoza, mleko w proszku odtłuszczone, tłuszcz palmowy, jaja w proszku, emulgator, lecytyna sojowa), serwatka w proszku, laktoza, mleko odtłuszczone w proszku, sól morska, aromaty, barwnik karmel E-150C.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
wartość energetyczna: 2115,3 KJ/ 502,5 kcal
tłuszcz: 23,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,94 g
węglowodany: 66,3 g
w tym cukry: 52,7 g
błonnik: 1,7 g
białko: 4,6 g
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa: 0,5 kg
Produkt z manufaktury rzemieślniczej.
Kraj produkcji: Polska
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek