Ta tylka "rosyjska" pozwala wykonać jednym ruchem z lukru królewskiego lub kremu całej kilkupłatkowej zwiniętej róży. Dzięki tylkom w stylu rosyjskim stworzysz różne rodzaje kwiatów, a także liście i trawy. Teraz ciastka, babeczki i torty będą udekorowane w ciągu zaledwie kilku chwil.
Tylka jest niezwykle wygodna podczas pracy i w konserwacji, ponieważ wykonana jest metodą bezszwową z nierdzewnej stali. Po użyciu wystarczy umyć ją w gorącej wodzie z dodatkiem delikatnego środka myjącego i dokładnie wysuszyć.
Sposób użycia:
Umieść tylkę wewnątrz rękawa cukierniczego. Końcówkę rękawa przytnij mniej więcej w połowie długości tylki. Rękaw wypełnij lukrem lub kremem. Dla lepszego efektu użyj jednocześnie różnych kolorów. Przyłóż tylkę do dekorowanej powierzchni i wyciśnij wzór. Najlepszy efekt uzyskasz wyciskając dekorację o wysokości 1 - 2 cm.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek