Verger z burakiem, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut.
Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju. Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak buraka dopełnia dodatek cebuli, pieprzu i tymianku.
Idealny jako pyszny dodatek do wszelkich sałatek i innych dań. Upieczony w foremce, sprawdzi się jako pasztet.
Sposób przygotowania:
Przygotuj 400 ml wody o temperaturze ok. 80 °C. Do miski wsyp mieszankę, dolej wodę, wymieszaj.
Wartości odżywcze w 100 g przed przygotowaniem:
wartość energetyczna: 1487 kJ/ 353 kcal
Tłuszcz: 6,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 55 g, w tym cukry: 8,8 g
błonnik: 11 g
białko: 13 g
sól: 3 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek