Żurawina to produkt wyjątkowy. Pyszna, bardzo zdrowa, o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku, z lekką nutą goryczki. Ma piękny, ciemnoczerwony kolor. Wraca na stoły w dobrym stylu.
Suszone owoce żurawiny to rewelacyjny dodatek do wypieków, mięs (szczególnie drobiu) i przetworów. Można na ich bazie przyrządzać oryginalne sosy. W wypiekach sprawdzą się w krajankach, muffinach i keksach. Świetnie pasują też do deserów: galaretek, musów, lodów. Są też dobrą i zdrową przekąską - alternatywą do słodyczy.
Żurawina zawiera błonnik, witaminę C, E i K oraz witaminy z grupy B, sole mineralne (wapń, fosfor, miedź i jod), garbniki, taniny oraz kwas cytrynowy i jabłkowy. Przepełniona jest witaminą C, która pomaga budować odporność.
Skład: żurawiny (99,99%), cukier trzcinowy, olej słonecznikowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1498 kJ / 363 kcal
Tłuszcze 0,5 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g
Węglowodany 84 g w tym cukry 67 g
Białko 0,5 g
Sól 0,01 g
Waga netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: Kanada
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 9 miesięcy od daty sprzedaży
Przydatne informacje: Opakowanie z zamknięciem strunowym. Po otworzeniu produktu można go zamykać i otwierać wielokrotnie bez obawy przed jego zepsuciem lub utratą smaku i aromatu.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3