Czekolady Callebaut to najwyższej jakości, tradycyjne belgijskie czekolady.
Pastylki Callebaut Ruby zawierają i 47,3% kakao. Delikatna czekolada z intensywnym smakiem owoców. Idealna do deserów. Można ją stosować w produkcji sosów czekoladowych, ganache, nadzień, lodów oraz wielu innych czekoladowych deserach. Dzięki zwiększonej zawartości masła kakaowego, czekolada po obróbce termicznej posiada wyjątkowy połysk. Forma niewielkich pastylek ułatwia rozpuszczanie oraz dozowanie czekolady.
Czekolada Ruby, czyli rubinowa, a właściwie różowa, produkowana jest z ziaren kakaowca uprawianego w Ekwadorze, Brazylii i na Wybrzeżu Kości Słoniowej. Swój kolor i lekko owocowy smak zawdzięcza nie dodatkom czy barwnikom, ale specjalnemu procesowi produkcji, opatentowanego przez Barrego Callebauta. Prace nad tym procesem trwały ponad 10 lat, a firma Callebaut jest jedynym dostawcą na świecie czekolady Ruby, która pojawiła się na rynku dopiero 2017 roku.
Płynność: 3/5
Zawartość kakao: min: 47,3 %
Tłuszcz: 35,9 % (masło kakaowe)
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy.
Waga: 2,5 kg

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice