Czy truskawki mogą być jeszcze bardziej truskawkowe ?
Osiągnięto to dzięki liofilizacji, dzięki czemu truskawki w całości są niesamowite. Oprócz walorów smakowych truskawki to bogactwo witamin i właściwości oddziałujących na urodę.
Liofilizacja to proces usuwania wody w próżni w bardzo niskiej temperaturze, pozostawiający tylko samą istotę rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces ten zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw lub owoców.
Dlaczego warto jeść truskawki liofilizowane:
- posiadają witaminy z grupy B, które poprawiają koncentrację
- zawierają witaminę C, która poprawia odporność
- są chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce
- mają soczysty aromat i smak świeżych truskawek
- są bez konserwantów i barwników
Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający deser, ciasto, jogurty i napoje.
Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek. Paczkę liofilizowanych owoców możemy wziąć ze sobą na drugie śniadanie do szkoły, pracy… jest to wspaniała zdrowa przekąska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1404kJ/334kcal
- tłuszcz: 3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- węglowodany : 59 g, w tym cukry: 51 g
- błonnik: 21 g
- białko: 7,2 g
- sól: 0,03 g
Waga netto: 20 g
Skład: liofilizowane truskawki połówko-plastry
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Truskawka liofilizowana połówki (20 g) - Elena
Bardzo aromatyczny dodatek do deserów, jogurtu itp.
rosia [2021 /5 /3 8 :17:40]