Czy maliny mogą być jeszcze bardziej malinowe ?
Osiągnięto to dzięki liofilizacji, dzięki czemu maliny w całości są niesamowite. Oprócz walorów smakowych maliny to bogactwo witamin i właściwości oddziałujących na urodę.
Liofilizacja to proces usuwania wody w próżni w bardzo niskiej temperaturze, pozostawiający tylko samą istotę rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces ten zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw lub owoców.
Dlaczego warto jeść maliny liofilizowane:
- posiadają witaminy z grupy B, które poprawiają koncentrację
- zawierają witaminę C, która poprawia odporność
- są chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce
- mają soczysty aromat i smak świeżych malin
- są bez konserwantów i barwników
Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający deser, ciasto, jogurty i napoje.
Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek. Paczkę liofilizowanych owoców możemy wziąć ze sobą na drugie śniadanie do szkoły, pracy… jest to wspaniała zdrowa przekąska.
Do wyprodukowania 100 g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1250kJ/300kcal
- tłuszcz: 4,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
- węglowodany: 36 g w tym cukry: 29 g
- błonnik: 43 g
- białko: 7,9 g
- sól: 0,02 g
Waga netto: 30 g
Skład: liofilizowane maliny w całości
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu.

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3