Czy jeżyny mogą być jeszcze bardziej jeżynowe ?
Osiągnięto to dzięki liofilizacji, dzięki czemu jeżyny w całości są niesamowite. Oprócz walorów smakowych jeżyny to bogactwo witamin i właściwości oddziałujących na urodę.
Liofilizacja to proces usuwania wody w próżni w bardzo niskiej temperaturze, pozostawiający tylko samą istotę rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces ten zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw lub owoców.
Dlaczego warto jeść jeżyny liofilizowane:
- posiadają witaminy z grupy B, które poprawiają koncentrację
- zawierają witaminę C, która poprawia odporność
- są chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce
- mają soczysty aromat i smak świeżych jeżyn
- są bez konserwantów i barwników
- zawierają duże ilości antocyjanów to związki antyoksydacyjne, które wspomagają pracę serca, obniżają poziom cholesterolu oraz cukru we krwi, wspomagają odchudzanie, ograniczają stany zapalne, poprawiają ostrość widzenia oraz działają ochronnie na skórę
Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający deser, ciasto, jogurty i napoje.
Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek. Paczkę liofilizowanych owoców możemy wziąć ze sobą na drugie śniadanie do szkoły, pracy… jest to wspaniała zdrowa przekąska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1326 kJ/318kcal
- tłuszcz: 3,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
- węglowodany:m81 g w tym cukry: 39 g
- białko: 11 g
- sól: 0,02 g
Waga netto: 30 g
Skład: liofilizowane jeżyny w całości
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu.

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie