Chrupiąca pralina o smaku czekolady deserowej z ciasteczkami.
Idealnie nada się jako chrupiąca warstwa ciast i tortów. Doskonała gotowa do użycia masa pralinowa sprawdzi się również jako nadzienie czekoladek, babeczek i deserków lub popsów. Ciasteczka w masie nie namiękają, dzięki temu tort będzie chrupiący nawet na następny dzień po przełożeniu. Masę należy wykładać na dolny biszkopt, warstwa powinna mieć min 1cm grubości. Pralina nie zawiera orzechów, posiada wytrawny czekoladowy smak, mało słodka, idealna do tortów czekoladowych.
Przed użyciem należy masę delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej w celu jej uplastycznienia i łatwiejszego rozprowadzania na torcie.
Skład: ukier, olej słonecznikowy, odtłuszczone kakao w proszku, ciasteczka: (mąka pszenna, cukier, glukoza, mleko w proszku odtuszczone, tłuszcz palmowy, jaja w proszku, barwnik karmel), emulgator lecytyna z soi , naturalny aromat waniliowy, może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
wartość energetyczna: 2327 KJ/ 555,1 kcal
tłuszcz: 36,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,2 g
węglowodany: 51,1 g
w tym cukry: 48,6 g
błonnik: 2,5 g
białko: 4,1 g
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa: 1,5 kg
Produkt z manufaktury rzemieślniczej.
Kraj produkcji: Polska
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek