KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Czarne kakao (1kg) - Van Houten

7499

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Van Houten

Nr produktu: 28254

Nr kat: DCP-10Y352-VH-760

Opis produktu
Czarne kakao holenderskie, o głębokim, intensywnym kolorze i delikatnym smaku, pozbawionym kwasowości i goryczy. Idealne do wypieków, kremów i deserów. Może zastępować czarny barwnik. Dzięki czarnemu kakao ciasto lub krem osiąga prawie czarny, głęboki czekoladowy kolor i jednocześnie delikatny, czekoladowy smak pozbawiony goryczy.

To właśnie dzięki czarnemu kakao ciasteczka Oreo są czarne.

Czarny kolor uzyskuje się w procesie alkalizacji ziaren - ziarno kakaowca przepłukuje się roztworem potasowym, dzięki czemu kakao traci swoją kwaśność, uzyskuje delikatniejszy smak, ciemny kolor oraz większą rozpuszczalność w wodzie. Proces ten został opracowany XIX wieku przez holenderskiego chemika i producenta czekolady Konrada Jan Van Houtena, Ojciec Konrada, Kasparus Van Houten, również producent czekolady, wynalazł prasę umożliwiającą oddzielenie masła kakaowego od proszku, dzięki czemu otrzymujemy kakao rozpuszczalne w wodzie i mleku.

Gdy nie chcemy uzyskać aż tak czarnego koloru, możemy mieszać czarne kakao z kakao naturalnym, lub kakao ciemnym.

Ciemne kakao holenderskie również poddawane jest alkalizacji, ale w mniejszym stopniu, zatem czarne kakao to nic innego jak ultra-mocno zalkalizowane kakao, jeszcze bardziej od ciemnego. Czarne kakao osiąga PH na poziomie 8.

Skład: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu: 10 %

Waga: 1 kg

Kraj produkcji: Holandia
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Produkt w 100% naturalnyProdukt w 100% naturalny
Produkt wegańskiProdukt wegański
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka