Sito do mąki i cukru, pozwalające łatwo i szybko przesiewać drobne produkty sypkie.
Mechanizm przy naciskaniu dźwigni umieszczonej w uchwycie wprawia w ruch obręcz z ramionami, umieszczoną we wnętrzu sita. Rozciera ona bardzo szybko mąkę po jego powierzchni, przy okazji jej nie rozsypując.
Specjalnie wyprofilowany duży uchwyt sprawia, że narzędzie wygodnie leży w dłoni, a nasza ręka nie męczy się podczas użytkowania.
Usprawni przesiewanie dużej ilości mąki, ale pozwoli także równomiernie rozprowadzić cukier puder lub kakao na gotowym już wypieku.
Producent nie zaleca mycia sitka, ponieważ może to zamienić resztki mąki w masę, która sklei mechanizm. Wystarczy dobrze otrzepać lub wytrzeć suchą ściereczką. Przechowywać w torebce plastikowej, szafce lub szufladzie.
Wymiary: 21 x 14 x 9,5 cm
Pojemność: 0,35 l
Materiał: stal nierdzewna
Kolor: srebrny
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek