Wyśmienita tykwa marynowana na słodko.
Kanpyo to suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej. Jest to roślina jednoroczna z rodziny dyniowatych, która została ugotowana z przyprawami. W składzie znajduje się sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz karmel. Dlatego też kanpyo ma rewelacyjnie słodki smak, który kontrastuje z pozostałymi składnikami sushi. Produkt może nam również posłużyć do przewiązywania roladek i paczuszek tofu. Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu. Najczęściej tykwę wykorzystuje się w sushi jako składnik do zwijanych hosomaków lub futomakow. Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi. Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.
Skład: kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z JĘCZMIENIA, cukier, sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, woda, sól), mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu zawartość przełożyć np. do słoika z pokrywką i przechowywać w lodówce przez okres 1 tygodnia. Jeżeli z całego opakowania zużyjemy małą ilość, wówczas kanpyo należy podzielić na mniejsze porcje i zamrozić. Zamrożone nie traci swoich właściwości.
Kraj pochodzenia: Chiny

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Podkłady są super :) Lekkie i wytrzymałe. Łatwe do oczyszczenia. Polecam!
vinca_minor
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012