KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Kanpyo, tykwa marynowana (100 g) - Kuchnie Świata

799

w tym 8% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Nr produktu: 27484

Nr kat: J31220

Opis produktu
Wyśmienita tykwa marynowana na słodko.
Kanpyo to suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej. Jest to roślina jednoroczna z rodziny dyniowatych, która została ugotowana z przyprawami. W składzie znajduje się sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz karmel. Dlatego też kanpyo ma rewelacyjnie słodki smak, który kontrastuje z pozostałymi składnikami sushi. Produkt może nam również posłużyć do przewiązywania roladek i paczuszek tofu. Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu. Najczęściej tykwę wykorzystuje się w sushi jako składnik do zwijanych hosomaków lub futomakow. Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi. Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.


Skład: kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z JĘCZMIENIA, cukier, sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, woda, sól), mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Po otwarciu zawartość przełożyć np. do słoika z pokrywką i przechowywać w lodówce przez okres 1 tygodnia. Jeżeli z całego opakowania zużyjemy małą ilość, wówczas kanpyo należy podzielić na mniejsze porcje i zamrozić. Zamrożone nie traci swoich właściwości.

Kraj pochodzenia: Chiny
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka