Wyśmienita tykwa marynowana na słodko.
Kanpyo to suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej. Jest to roślina jednoroczna z rodziny dyniowatych, która została ugotowana z przyprawami. W składzie znajduje się sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz karmel. Dlatego też kanpyo ma rewelacyjnie słodki smak, który kontrastuje z pozostałymi składnikami sushi. Produkt może nam również posłużyć do przewiązywania roladek i paczuszek tofu. Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu. Najczęściej tykwę wykorzystuje się w sushi jako składnik do zwijanych hosomaków lub futomakow. Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi. Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.
Po otwarciu zawartość przełożyć np. do słoika z pokrywką i przechowywać w lodówce przez okres 1 tygodnia. Jeżeli z całego opakowania zużyjemy małą ilość, wówczas kanpyo należy podzielić na mniejsze porcje i zamrozić. Zamrożone nie traci swoich właściwości.
Ostatnie opinie o produktach
Śmietanka kokosowa (400 ml) - Real THAI
Wspaniała!!!
aga_pawlik@interia.pl
Pudełko do transportu ciast i tortów z okienkiem (26 x 26 x 32 cm ) - AleDobre.pl
Super, solidne pudełka, nie mają nieprzyjemnego zapachu, co czasem się zdarza, do tego okienko przez które fajnie widać tort :)
Lilavati
Barwnik spożywczy w żelu, żółty słoneczny Electric Spark (20 g) - Power Gel - Food Colours
Ładny, słoneczny żółty, wydajny, nie zmienia smaku kremu ani masy
Lilavati
Klej spożywczy jadalny (15 g) - Modecor
Dobry klej, nie ma smaku, spełnia dobrze swoją rolę, nie zasycha na końcówce tubki, dzięki wyprofilowanej końcówce, można użyć go bardzo precyzyjnie.
Lilavati