Makaron Udon ma postać grubych nitek przygotowany w oparciu o mąkę przenną. Idealny przede wszystkim do kultowego dania typu Udon. Makaron udon może być podawany na ciepło i na zimno, jako wkładka do bulionów oraz samodzielne danie. Smaczny zarówno zaraz po ugotowaniu lub dodatkowo podsmażany. W każdy regionie Japonii same kluski mają nieco inną grubość i długość, zaś największe różnice widoczne są w sposobie serwowania.
Makaron zalewamy 2 litrami gorącej wody i pozostawiamy na 7 minut. Następnie odcedzamy i gotowe! Wystarczy dodać odpowiedni sos lub dodać makaron do zupy i danie palce lizać! Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1508 kJ / 355 kcal
- białko: 9,6 g
- węglowodany: 75,5 g w tym cukry 4 g
- tłuszcz: 1 g
- sól: 1,5 g
Skład: 85% mąka pszenna, woda, sól.
Może zawierać seler.
Waga netto: 250 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek