Makaron Udon ma postać grubych nitek przygotowany w oparciu o mąkę przenną. Idealny przede wszystkim do kultowego dania typu Udon. Makaron udon może być podawany na ciepło i na zimno, jako wkładka do bulionów oraz samodzielne danie. Smaczny zarówno zaraz po ugotowaniu lub dodatkowo podsmażany. W każdy regionie Japonii same kluski mają nieco inną grubość i długość, zaś największe różnice widoczne są w sposobie serwowania.
Makaron zalewamy 2 litrami gorącej wody i pozostawiamy na 7 minut. Następnie odcedzamy i gotowe! Wystarczy dodać odpowiedni sos lub dodać makaron do zupy i danie palce lizać! Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1508 kJ / 355 kcal
- białko: 9,6 g
- węglowodany: 75,5 g w tym cukry 4 g
- tłuszcz: 1 g
- sól: 1,5 g
Skład: 85% mąka pszenna, woda, sól.
Może zawierać seler.
Waga netto: 250 g
Ostatnie opinie o produktach
Rant do pieczenia ciast i tortów prostokątny, regulowany (16 - 32 cm, H12) - DorosioweRanty
polecam! dla siebie i idealny na prezent. Wreszccie nic się nie wylewa a galaretka jest idealnie gładka
goga1313
Posypka cukrowa, maczek zieleń irlandzka (75 g) - SweetDecor
ładny, żywy odcień zieleni, idealny na listki czy murawę do tortu boisko
goga1313
Posypka cukrowa błyszczące perełki mix 5 mm, cztery kolory (40 g) - SweetDecor
bardzo ładne kolory
goga1313
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera