Żelatyna w płatkach (bardzo duże listki - 23 x 7 cm), ceniona przez zawodowych cukierników i kucharzy.
Sposób użycia: listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie na około 5 -7 minut, wyjąć i lekko odcisnąć nadmiar wody.
Następnie żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Jeśli używamy zimnej masy (np. śmietany) odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić. Do rozpuszczonej żelatyny dodać najpierw niewielką ilość masy, nigdy odwrotnie! Następnie wymieszać ją z pozostałą masą i pozostawić do ochłodzenia przez 2-3 godziny.
Żelatyny nie wolno zagotować, wpływa to negatywnie na jej właściwości żelujące.
Ostatnie opinie o produktach
Śmietanka kokosowa (400 ml) - Real THAI
Wspaniała!!!
aga_pawlik@interia.pl
Pudełko do transportu ciast i tortów z okienkiem (26 x 26 x 32 cm ) - AleDobre.pl
Super, solidne pudełka, nie mają nieprzyjemnego zapachu, co czasem się zdarza, do tego okienko przez które fajnie widać tort :)
Lilavati
Barwnik spożywczy w żelu, żółty słoneczny Electric Spark (20 g) - Power Gel - Food Colours
Ładny, słoneczny żółty, wydajny, nie zmienia smaku kremu ani masy
Lilavati
Klej spożywczy jadalny (15 g) - Modecor
Dobry klej, nie ma smaku, spełnia dobrze swoją rolę, nie zasycha na końcówce tubki, dzięki wyprofilowanej końcówce, można użyć go bardzo precyzyjnie.
Lilavati