Mąka migdałowa powstała w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów.
Świetna alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Doskonała do wypieków słodkich: tortów, ciast, ciasteczek. Może posłużyć jako dekoracja deserów i posypka sałatek. Idealna do zup i sosów. Mąkę migdałową można zastosować jako dodatek do naleśników i panierkę. Wypiekom i daniom przygotowanym z jej dodatkiem nadaje oryginalnej migdałowej nuty smakowej.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze.
Może być również dodana i zmieszana w blenderze ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu.
Mąka migdałowa nie zawiera glutenu.
Skład: mąka z migdałów 100%
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, orzechy ziemne, sezam.
Waga netto: 1 kg
Najlepiej spożyć przed 12.2020r.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2497 kJ / 604 kcal
Tłuszcze: 52 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,7 g
Węglowodany: 7,6 g, w tym cukry 4,9 g
Błonnik: 13 g
Białko: 20 g
Sól: 0,04 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek