Klasyczne spaghetti prosto z Włoch.
Wyśmienity z sosami pomidorowymi, serowymi, śmietanowymi lub zwyczajnie z oliwą, czosnkiem i bazylią.
Amarantus, gryka i sorgo sprawiają, że jest świetnym źródłem energii i błonnika.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1480kJ/349kcal
Białko: 7,5 g
Węglowodany: 74 g (w tym cukry 0,3 g)
Tłuszcz: 1,5 g (w tym tłuszcze nasycone 0,4 g)
Błonnik: 4,5 g
Skład: pełnoziarnista mąka kukurydziana* 42%, zboża 28% (ryż* 21%, sorgo* 7%), półpełnoziarnista mąka ryzowa* 23%, mąka gryczana* 6%, mąka z amarantusa* 1%. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Kraj pochodzenia: Włochy
Termin przydatności do spożycia: min. 6 miesięcy.
Wszystkie produkty SCHAR są wytwarzane zawsze tylko z bezglutenowych składników. Zapewnia to minimalną zawartość glutenu na poziomie poniżej 20 ppm.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Makaron bezglutenowy spaghetti Cereal (350 g) - Schar
Mega pyszny, bezglutenowy makaron. Serdecznie polecam .
Kahuna [2020 /10 /28 13 :17:43]