Kambodżański ryż jaśminowy odmiany Pandan.
Ryż o niebanalnym, łagodnym aromacie, którego nie da się porównać z zapachem innych odmian. Długoziarnisty, pachnący, puszysty i nie klejący. Polecamy jako alternatywę dla klasycznego ryżu jaśminowego.
Ryż jaśminowy zaleca się gotować w minimalnej ilości wody (1,5 szklanki wody na 1 szklankę ziaren). Kucharze tajscy stosują metodę gotowania na parze – przepłukane ziarna ryżu umieszczają w parowcu. Doskonały do dań na słodko i na ostro.
Skład: Ryż jaśminowy odmiany Pandan
Kraj pochodzenia: Kambodża
Termin przydatności do spożycia: min. 6 miesięcy
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 1505 kJ / 359kcal
tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,01 g
węglowodany: 79.8 g, w tym cukry 0,01 g
białko: 7,4 g
sól: 0,01 g

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice