Brytfanna składa się z dwóch części, które zostały wykonane z aluminiowego rdzenia, który bardzo szybko się nagrzewa i idealnie przewodzi ciepło. Rdzeń jest pokryty dwuwarstwową, nieprzywieralną powłoką ceramiczną zapewniającą łatwe i szybkie czyszczenie.
Pieczenie mięs w zamkniętej brytfannie pozwala zachować ich idealną soczystość.
Dzięki dziubkom w łatwy sposób można dopasować obie części brytfanny oraz zlać nadmiar płynów nagromadzonych podczas pieczenia.
Pokrywę brytfanny można wykorzystywać jako osobną formę do pieczenia
Wymiary: 41 x 31 x 18 cm [dł. x szer. x wys.]
Gwarancja: 25 lat (producenta)
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3