Makaron bucatini produkowany jest z najlepszej mąki z pszenicy durum z pełnego przemiału oraz wody.
Wyglądem przypomina spaghetti ale zaskakuje dziurką w środku („buco”, z włoskiego „dziurka”) oraz objętością którą nadaje potrawom. Zwykle podawany jest z sosem amatriciana na bazie boczku, pomidorów i sera owczego pecorino. Wspaniale smakuje również ze świeżymi ziołami i masłem. Jest szybki w przygotowaniu - jego gotowanie nie przekracza 11' - 13' minut.
Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu:
Wartość energetyczna: 1500 kJ
Wartość energetyczna: 354 kcal
Tłuszcz: 1,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g)
Węglowodany: 72,1 g (w tym cukry: 3,8 g)
Białko: 12 g
Sól: 0.025 g
Skład: 100% mąki z pszenicy durum, woda
Waga netto: 500 g
Termin przydatności: zawsze co najmniej rok od daty sprzedaży

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3