Mąka krupczatka to znakomity zamiennik popularnej mąki tortowej.
Struktura krupczatki sprawia, że jest ona niezastąpiona w wielu produktach i wypiekach, ma jasną kremową barwę i nieco większe ziarna. To jedna z najbogatszych mąk spośród mąk pszennych w kuchni polskiej. Zawiera skrobię i jest bogatym źródłem białka. Liczy w sobie wiele cennych pierwiastków takich jak wapń, magnez, fosfor, potas oraz witaminy z grupy B i E. Zawiera gluten. Idealna do wyrobu ciasta kruchego, rogalików, kruchych babeczek i tart. Jest często stosowana do podsypywania ciasta na pizzę. Można ją wykorzystywać także do dań wytrawnych, w trakcie panierowania mięs, zagęszczania sosów czy przyrządzania łazanek. Polecamy łączenie krupczatki z innymi mąkami, aby dodać wypiekom kruchości i puszystości. Dodanie krupczatki do mąki pszennej stanowi sekret udanych tortów.
Skład: Bielmo ziarna pszenicy
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1453 kJ
wartość energetyczna: 342 kcal
białko: 10,5 g
błonnik: 2,9 g
węglowodany: 71 g (w tym cukry: 0,5 g)
tłuszcz: 1 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
sól: 0,01 g
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu
Koszt dostawy obejmuje paczkę o wadze do 20 kg. Za każde kolejne 20 kg doliczamy opłatę wysokości 14 zł brutto.

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański
Opinie o :
Mąka pszenna krupczatka 1 kg - ToTa!
Doskonała do placka Lesny Mech
anodla [2020 /10 /4 11 :37:53]
Najlepsza do tortów i ciasta kruchego, ale nadaje się też nieźle do wysypywania natłuszczonych foremek - pieczywo nabiera bardzo chrupiącej skórki. Do tego jeszcze, jak inne "Toty", ma estetyczne opakowanie (choć stare było jeszcze ładniejsze!).
macphisto89 [2020 /7 /10 19 :59:58]