Mąka żytnia razowa TO TA to zdrowsza alternatywa mąk pszenicznych. Mąkę żytnią typ 2000 wykorzystuje się przede wszystkim do wypieku chleba żytniego.Zawiera cenne otręby, które mają korzystny wpływ na zdrowie. W porównaniu do tradycyjnej mąki pszennej posiada znacznie więcej minerałów, błonnika i przeciwutleniaczy. Doskonała do wymagającej diety uczniów, nastolatków i pracowników fizycznych. Duża ilość magnezu i potasu wzmacnia organizm i dodaje energii w codziennych obowiązkach. Spożywanie produktów wykonanych z mąki żytniej razowej pomaga usunąć metale ciężkie z organizmu. Przyczynia się także do prawidłowego wzrostu kości i tkanki mięśniowej. Znajdziemy w niej mikroelementy oraz witaminy z grupy D i K. Stworzone z jej pomocą ciemne chleby razowe, pomagają nam dbać o naszą sylwetkę.Otrzymamy też z niej zakwas chlebowy.
Skład: Ziarno żyta
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1260 kJ wartość energetyczna: 301 kcal białko: 8,1 g błonnik: 12,8 g węglowodany: 74 g (w tym cukry: 2,5 g) tłuszcz: 2,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g) sól: 0,01 g
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu
Koszt dostawy obejmuje paczkę o wadze do 20 kg. Za każde kolejne 20 kg doliczamy opłatę wysokości 14 zł brutto.
Opinie o :
Mąka żytnia razowa typ 2000 1 kg - ToTa!
petarda
p0lak87@gmail.com [2020 /8 /27 13 :28:23]