Siemię lniane należy do najbogatszych poznanych dotychczas źródeł wielu cennych składników m.in.: błonnika pokarmowego.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Siemię lniane można stosować w formie kleiku, a także dodawać do zup, płatków śniadaniowych, jogurtów, kefirów, sałatek oraz do zagęszczania sosów.
SKŁADNIKI: Siemię lniane.
Może zawierać gluten oraz śladowe ilości mleka i soi.
Masa: 400 g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2115 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 41,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g
Węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,5 g
Błonnik 26,4 g
Białko 19,8 g
Sól 0,075 g
Potas 813 mg (41%)*
Fosfor 642 mg (92%)*
Magnez 392 mg (104%)*
Żelazo 5,7 mg (41%)*
Cynk 4,3 mg (43%)*
Wapń 255 mg (32%)
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek