KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Mieszanka do glazury lustrzanej na tort (220 g), biała - ScrapCooking

1999

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: ScrapCooking

Nr produktu: 26478

Nr kat: 4619

Opis produktu
Mieszanka do przygotowania glazury lustrzanej na tort i desery w białym kolorze.

Jednym z najpopularniejszych od kilku sezonów sposobów dekoracji wypieków jest pokrycie ich polewą lustrzaną. Takie wypieki są bardzo eleganckie i tak efektowne, że nie wymagają żadnych dodatkowych dekoracji.
Polewa lustrzana daje idealnie gładką i błyszczącą powierzchnię, jest przy tym miękka i łatwo poddaje się krojeniu. Polewą można również dekorować desery: musy, kremy czy panna cottę.

Sposób użycia:
Ciasto lub deser schłodź w lodówce, lub jeszcze lepiej w zamrażalniku. Jeśli ciasto jest obłożone kremem musi mieć idealnie wygładzoną powierzchnię.
Odmierz 400 ml wody i połącz w garnku z całym opakowaniem mieszanki do polewy lustrzanej. Wymieszaj bardzo dokładnie, tak by nie było żadnych grudek. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj przez 30 sekund.
Dodaj kolejne 200 ml wody i wszystko razem wymieszaj, najlepiej przy pomocy miksera.
Wyjmij ciasto z zamrażalnika i ustaw je na niedużym podwyższeniu. Pod spód podłóż tacę wyłożoną folią lub papierem do pieczenia.
Przy pomocy termometru cukierniczego sprawdź jaką temperaturę ma polewa. Idealna temperatura to 35°C. Polewa chłodniejsza będzie za szybko zastygać i nie da idealnie gładkiej powierzchni.
Polewę wylewaj zaczynając od środka, powoli przechodząc do brzegów. Powinna swobodnie spłynąć pokrywając całe boki ciasta.
Gdy polewa zastygnie ostrym nożem odetnij jej nadmiar u spodu. Ciasto wstaw do lodówki na 2 - 3 godziny, aby polewa całkowicie zastygła.

Składniki: preparat do szkliwa lustrzanego: cukier, skrobia ziemniaczana, odwodniona glukoza, skrobia modyfikowana, zagęszczacze: E407, E410, regulator kwasowości: E331iii, kolor: E170. Może zawierać śladowe ilości orzechów, glutenu, jajek, mleka, sezamu, łubinu i soi.

Średnie wartości odżywcze na 100 g / Wartość energetyczna: 1682 kJ - 396 kcal / tłuszcz: 0,4 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <0,1 g / węglowodany: 97,6 g - w tym cukry: 87,4 g / błonnik : 0 g / białko: 0,5 g / sól: 0,78 g.

Wyprodukowano we Francji.

Po otwarciu przechowywać z dala od światła i wilgoci.
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka