Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach to cena widniejąca w karcie produktu nad stawką VAT Prawdziwy włoski makaron al dente.
Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Doskonała do ciast makaronowych, pierogowych, spodów do pizzy oraz włoskiego foccacia.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość Energetyczna 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz 0,5 g w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 77 g w tym: Cukry 1,9 g
Białko 10,7 g
Sól 0,0 g
Składniki: semolina z pszenicy durum. Może zawierać śladowe ilości soi.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Masa netto: 500g
Rodzaj opakowania: torebka papierowa
Kraj pochodzenia: Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Przepis na włoskie wstążki
Składniki (jedna porcja):
100g mąki do makaronu Primo Gusto
odrobina ciepłej wody
opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin
Przygotowanie:
Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć.
Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny.
Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo.
Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości.

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny
Ostatnie opinie o produktach
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie
Mąka pszenna graham typ 1850 1 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Baton piernikowy w czekoladzie z nadzieniem marcepanowym - Kopernik
JEszcze nie jadłem, ale zjem :)
Fajnie