KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Mąka do makaronu (500 g) - Primo Gusto

499

w tym 5% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Primo Gusto

Nr produktu: 25645

Nr kat: 5903240402571

Opis produktu
Prawdziwy włoski makaron al dente.

Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.

Doskonała do ciast makaronowych, pierogowych, spodów do pizzy oraz włoskiego foccacia.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość Energetyczna 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz 0,5 g w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 77 g w tym: Cukry 1,9 g
Białko 10,7 g
Sól 0,0 g

Składniki: semolina z pszenicy durum. Może zawierać śladowe ilości soi.

Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Masa netto: 500g
Rodzaj opakowania: torebka papierowa

Kraj pochodzenia: Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.

Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy

Przepis na włoskie wstążki

Składniki (jedna porcja):
 100g mąki do makaronu Primo Gusto
 odrobina ciepłej wody
 opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin

Przygotowanie:

Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć.
 Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny.
 Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo.
 Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości.
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Produkt nie zawiera soliProdukt nie zawiera soli
Produkt w 100% naturalnyProdukt w 100% naturalny

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka