Mieszanka do przygotowania masy do koronek spożywczych.
Idealna do dekoracji zamontowanych elementów i ciast w masie cukrowej. Mieszanka może być również aromatyzowana i barwiona.
Przygotowanie masy koronkowej:
Rozgrzej piekarnik do 110/120 C Dodaj 40 g letniej wody do proszku do koronek i wymieszaj, aby uzyskać jednorodną konsystencję.
Wlej mieszankę do foremki silikonowej do koronek, wygładź masę, a nadmiar zeskrob szpatułką.
Włóż do piekarnika na ok. 12 minut. Aby uzyskać dodatkową grubość należy nałożyć kolejną porcję masy i ponownie wysuszyć w piekarniku. Po schłodzeniu, delikatnie wyjmij koronkę z formy.
Aby gotowa koronka zachowała elastyczność, należy przechowywać ją w szczelnie zapakowanej folii spożywczej.
Waga netto: 50 g
Skład: cukier, skrobia modyfikowana, skrobia ziemniaczana, glukoza, maltodekstryna, skrobia kukurydziana, emulgator: E471, zagęszczacze: E401, E415, kolor: E171, aromaty. Może zawierać śladowe ilości jaj, mleka i orzechów.
Średnie wartości odżywcze na 100 g / Wartość energetyczna: 1377 kJ - 329 kcal / tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g / węglowodany: 82 g - w tym cukry: 70 g / białko: 0,2 g / sól: 0 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek