Silikonowa forma z wgłębieniem do wyrobu domowej czekolady.
Formę wystarczy wypełnić rozpuszczoną czekoladą, lekko uderzyć formą o blat by pozbyć się pęcherzyków powietrza i wstawić formę do lodówki, aby czekolada stężała. Do czekolady można włożyć orzechy, bakalie lub suszone i kandyzowane owoce.
Rada: jeśli chcesz stworzyć dwukolorową tabliczkę wlej najpierw czekoladę w jednym kolorze i pozwól jej stężeć, a następnie uzupełnij czekoladą w innym kolorze. Jeśli chcesz nadziać czekoladę orzechem lub bardziej płynnym nadzieniem - wlej czekoladę i rozprowadź na ściankach poruszając foremką, zostaw do zastygnięcia, uzupełnij nadzieniem i delikatnie wylej resztę rozpuszczonej czekolady.
Forma nadaje się także do przygotowywania deserów na zimno, np. galaretek lub musów.
Silikon, z którego została wykonana forma, jest odporny na temperatury od -60 do 230 stopni Celsjusza. Można używać w piekarniku, zamrażarce i mikrofalówce.
Nie należy używać ostrych narzędzi w formie, ponieważ może dojść do uszkodzenia silikonu.
Można myć w zmywarce.
Foremka zapakowana jest w eleganckie kartonowe pudełko i doskonale nadaje się na prezent.
Wymiary całej foremki: 18,5 cm x 9,5 cm x 0,8 cm
Materiał: silikon
Kolor: brązowy
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek