Cukier puder wyprodukowany z najwyższej jakości czystej sacharozy, znanej jako cukier kryształ.
Dzięki odpowiedniej technologii produkcji, cukier jest dokładnie mielony do bardzo lekkiej i puchowej konsystencji idealnej do dekoracji ciast, tortów i ciasteczek. Dzięki swej niezwykłej miałkości doskonale rozciera się z białkiem, nie grudkuje się, dzięki czemu lukier królewski po wyschnięciu zachowuje swój połysk i jest niezwykle gładki. Idealnie łączy się z innymi produktami jak masło czy tłuszcze cukiernicze, dzięki czemu uzyskujemy idealnie gładkie kremy.
Znajduje zastosowanie w przemyśle cukierniczym do produkcji wyrobów najwyższej jakości oraz w domowych wypiekach.
Cukier składa się wyłącznie z najwyższej jakości cukru spożywczego czyli czystej sacharozy. Nie dodano do niego żadnych substancji anty zbrylających ani wybielających. Jego idealna biel wynika z dokładnego zmielenia idealnie czystych kryształków sacharozy w procesie produkcji według bardzo surowych norm jakościowych.
Cukier puder wyprodukowano w ekologicznie zasilanej cukrowni.
Waga netto: 500 g
Skład: cukier puder
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1697 kJ / 399 kcal
- tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- węglowodany: 99,8 g, w tym cukier 99,,8 g
- błonnik: 0 g
- białko: 0 g
- sól: 0 g

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3