Wykonany z drewna brzozowego wysokiej jakości. Doskonale rozwałkowuje różne rodzaje ciast.
Zalecane mycie ręczne i wysuszenie po umyciu. Zalecana okresowa konserwacja: przed pierwszym użyciem należy natrzeć narzędzie oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym i umyć w gorącej wodzie. Po tej czynności pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Gdy wałek będzie już suchy, czynność powtórzyć. Resztki ciasta z wałka najlepiej usunąć wcierając dłonią w wałek sól.
Materiał: drewno brzozowe
Długość całkowita: 34 cm
Długość powierzchni roboczej (wałkującej): 34 cm
Średnica: 4 cm
Kraj pochodzenia: Włochy
Eppicotispai to włoska firma zajmująca się między innymi produkcją akcesoriów do domowej produkcji makaronu.
Świeży makaron zrobiony własnoręcznie w domu smakuje najlepiej i wie o tym każdy. Wbrew pozorom samodzielny wybór makaronu wcale nie jest trudny, a efekty zaskoczą rodzinę i znajomych. Wystarczy poza odpowiednim sprzętem, mieć troszkę czasu, chęci, dobry przepis na ciasto i sukces murowany.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek