Dzięki użyciu silikonu ciasto praktycznie nie przywiera do wałka, co znacznie ogranicza konieczność podsypywania mąką. Gdy ważne jest zachowanie temperatury ciasta, np. w przypadku ciasta kruchego, możesz włożyć wałek do lodówki, co pomoże zachować właściwą strukturę wałkowanego ciasta.
Wałek łączy silikon ze stalowym rdzeniem, który sprawia, że jest on niezwykle trwały.
Zalecane mycie ręczne, nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Wytrzymałość na temperatury do 250 stopni.
Średnica: 5 cm
Długość: 47 cm
Kolor: różowy
Materiał: silikon, stal.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek