Dzięki użyciu silikonu ciasto praktycznie nie przywiera do wałka, co znacznie ogranicza konieczność podsypywania mąką. Gdy ważne jest zachowanie temperatury ciasta, np. w przypadku ciasta kruchego, możesz włożyć wałek do lodówki, co pomoże zachować właściwą strukturę wałkowanego ciasta.
Wałek łączy silikon ze stalowym rdzeniem, który sprawia, że jest on niezwykle trwały.
Zalecane mycie ręczne, nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Wytrzymałość na temperatury do 250 stopni.
Średnica: 5 cm
Długość: 47 cm
Kolor: różowy
Materiał: silikon, stal.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek