Barwnik spożywczy w proszku o radosnej neonowej zielonej barwie. W sam raz by użyć go do dekoracji deserów i wypieków na wakacyjnych przyjęciach. Nada intensywnego koloru kremom, polewom i lukrom. Można zabarwić nim ciasto by uzyskać różnokolorowe makaroniki i czy tęczowe torty.
Barwnik jest bardzo skoncentrowany. Wystarczy niewielka ilość (na końcówce noża) by uzyskać intensywny kolor. Nie blaknie pod wpływem światła i temperatury.
Uwaga:
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, w tym orzeszków ziemnych, glutenu, jaj, mleka, nasion sezamu, selera, gorczycy.
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, nie wdychać, chronić oczy.
Po otwarciu chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgocią.
Rewelacyjny produkt! jak nie lubię barwników pudrowych, i to jeszcze do czekolady, tak ten mnie zachwycił. Pięknie rozmieszał się pigment- bez grudek i plamek, jest bardzo wydajny- odrobina zabarwiła czeko na intensywny kolor. Ważne jest również to, że nie zmienia smaku a czekolada nie straciła blasku.
Keksówka idealna - doskonałej jakości silikon, uchwyty wzmacniane, więc forma nie ugina się pod ciężarem ciasta. Chlebek "wyskoczył" z niej bez najmniejszego problemu. To moja druga forma Mastrad i z pewnością nie ostatnia.
Ostatnie opinie o produktach
Barwnik do czekolady, niebieski (5 g) - Scrapcooking
Rewelacyjny produkt! jak nie lubię barwników pudrowych, i to jeszcze do czekolady, tak ten mnie zachwycił. Pięknie rozmieszał się pigment- bez grudek i plamek, jest bardzo wydajny- odrobina zabarwiła czeko na intensywny kolor. Ważne jest również to, że nie zmienia smaku a czekolada nie straciła blasku.
bielinska
Aromat w paście o smaku tiramisu (200 g) - Saracino
Domowe lody o smaku tiramisu zachwycają smakiem dzięki tej paście. Z pewnością włączę ją na stałe do mojego kulinarnego repertuaru. :-)
Milkaice
Przecier z marakui (pulpa, 170 g) - QF
Przecier doskonale sprawdza się jako składnik polewy do babki z mango. :-)
Milkaice
Keksówka silikonowa (12 x 33 cm) - Mastrad
Keksówka idealna - doskonałej jakości silikon, uchwyty wzmacniane, więc forma nie ugina się pod ciężarem ciasta. Chlebek "wyskoczył" z niej bez najmniejszego problemu. To moja druga forma Mastrad i z pewnością nie ostatnia.
Milkaice