Forma polecana do pieczenie keksów, chleba, czy też pasztetu.
Forma nadaje się do pieczenia we wszystkich piekarnikach, także z termoobiegiem.
Blacha jest odporna na działanie wysokiej temperatury, co zapewnia zachowanie jej pierwotnego kształtu przez długie lata. Powłoka antyadhezyjna sprawia, że wypieki wyjmuje się z łatwością, a utrzymanie formy w czystości jest bardzo łatwe.
Forma jest wykonana z wysokiej jakości stali, które zapewnia doskonały efekt pieczenia dzięki równomiernemu rozprowadzaniu ciepła. Zapewnia też równomierny efekt zbrązowienia.
Forma jest lekka, trwała i łatwa w użytkowaniu.
Cechy metalowych form Ballarini:
- dokładne i precyzyjnie odwzorowane kształty;
- cienkie ścianki ułatwiające wyjmowanie ciasta;
- wyjątkowo łatwe do utrzymania w czystości.
Wszystkie formy serii Patisserie wykonane są z najwyższej jakości bezpiecznej dla zdrowia cienkiej stali, która to powleczona jest z obu stron warstwą powierzchni nieprzywierającej patentu Firmy Ballarini. Powierzchnia ta pod nazwa CORTAN pozwala na bezstresowe pieczenie bez ryzyka przywierania ciast. Nie zawiera ona w sobie żadnych szkodliwych dla zdrowia substancji a w szczególności PFOA, związków niklu czy też metali ciężkich.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek