KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Arkusz do przygotowania kolorowych bez (serca tęczowe E41) - Sugar Stamp

3799

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Sugar Stamp

Nr produktu: 21543

Nr kat: E41

Opis produktu
Sugar Stamp to wielobarwne wzorzyste foliowe arkusze, służące do dekoracji bez, pralinek, pianek czy białej czekolady. Wzór na arkuszach wykonany jest nadrukiem przeznaczonym do kontaktu z żywnością.

Dzięki nim w niezwykły sposób urozmaicisz tradycyjne desery i zaskoczysz gości na każdym przyjęciu.

Sposób użycia:

Zacznij od przygotowania masy na bezy doskonałe.

Potrzebujesz:

4 białka z dużych jaj (ok. 125 g) dokładnie oddzielone od żółtek
250 g cukru kryształu (jedna i ćwierć szklanki)
100 g cukru pudru (pół szklanki)

Przygotuj:

- garnek z pasującą do niego miską
- rękaw cukierniczy z wybraną tylką

Dokładnie wymieszaj cukier kryształ i białka w misce.

Miskę z mieszaniną ustaw na garnku z gotującą się wodą (dno miski nie powinno dotykać wody). W tak przygotowanej kąpieli wodnej mieszaj zawartość miski przez ok. 10 minut - do całkowitego rozpuszczenia się cukru.

Wytrzyj spód miski i przelej mieszaninę do misy miksera. Miksuj na wysokich obrotach przez 6 - 7 minut, aż masa stanie się bardzo gęsta.

Zatrzymaj mikser, dodaj cukier puder i na najniższych obrotach mieszaj kolejne 2 minuty, aż masa ubije się na sztywną pianę.

Przełóż masę do rękawa cukierniczego z wybraną tylką.

Wybrane arkusze z wzorami Sugar Stamp ułóż na blasze piekarnika zadrukowaną stroną do góry (tą bardziej ziarnistą) i rozpocznij wyciskanie bez jedna przy drugiej. Arkusze Sugar Stamp zastępują papier do pieczenia, nie potrzebujesz więc wykładać nim blachy.

Piecz bezy co najmniej 120 minut w temperaturze 80°C, koniecznie z termoobiegiem, maksymalnie na dwóch poziomach w tym samym czasie.

Bezy będą gotowe, gdy całkowicie wyschną, pozostaną jasne na zewnątrz, suche i chrupiące w środku. Żeby to ocenić wyjmij jedną bezę, wystudź i spróbuj. Jeśli w środku będzie miękka lub trudno ją będzie oddzielić od arkusza, przedłóż pieczenie o kolejne 40 minut.

Wyjmij blachę z piekarnika i natychmiast zdejmij bezy z arkuszy. Jeśli ostygły, podgrzej je ponownie przez kilka minut i oddziel niezwłocznie po wyjęciu z piekarnika.

Na spodzie bez zobaczysz kolorowy wzór odbity z arkusza.

Arkusze należy przechowywać płasko, w suchym i ciemnym miejscu. Najlepiej do tego celu nadają się torebki foliowe z zamknięciem typu zip, umieszczone dodatkowo w kartonowej kopercie. By nie uszkodzić powierzchni z nadrukowanym wzorem arkuszy nie należy zginać ani rolować, uważać by ich nie zadrapać i nie zalać.

Skład: skrobia E1422, cukier, fosforan dwuskrobiowy E1412, stabilizator E414, środek nawilżający E422, emulgatory E435, woda

Barwniki: woda destylowana, glikol propylenowy, gliceryna, etanol, (czerwony E-124, E-122, żółty E-102, niebieski E-133, czarny E-102, E-124, E-133)
Arkusze są produktem bezglutenowym i koszernym. Nie zawierają składników powodujących alergię.

Wymiary arkusza: 208 mm x 297 mm (format A4)
Termin przydatności do spożycia: 1 rok (patrz data na opakowaniu)

Wartość odżywcza w 100 g:
- kalorie: 121
- białka: 0 g
- węglowodany: 37 g
- tłuszcze: 0 g
- sód: 0 mg
- cholesterol: 0 g
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka