Foremka z 15 wgłębieniami w kształcie półkuli, w której upieczesz ciasteczka na patyczkach czyli cake pops.
Foremka może równie dobrze służyć do przyrządzania galaretek, lodów, sorbetów czy nawet kostek lodu.
Świetna foremka, która pozwoli Ci tworzyć pyszne, słodkie i wytrawne kreacje.
Dzięki swoim właściwościom silikon nie przylega do wypieków i zimnych deserów.
Silikon jest bardzo wytrzymałym materiałem, który nie traci swoich właściwości w niskich i wysokich temperaturach (od -60 stopni do 230 stopni Celsjusza).
By mieć pewność, że wypiek lub zimny deser wyjdzie z foremki bez problemów spryskaj każde wgłębienie niewielką ilością tłuszczu w spray’u Bake Easy.
Każde wgłębienie napełniaj do 2/3 wysokości, jeśli pieczesz ciasteczka.
Przygotowując ciasteczka lub deser umieść foremkę na blaszce – ułatwi to wkładanie i wyjmowanie foremki.
Piekąc cake pops możesz umieścić patyczki po 10-15 minutach od momentu włożenia ciasta do piekarnika, a następnie zapiec je przez kolejne 10-15 minut. Możesz również włożyć patyczki po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczek – zanurz patyczek do 1/4 wysokości w rozpuszczonej czekoladzie, np. Candy Melts, i wbij w ciasteczko.
Foremkę można myć ręcznie lub w zmywarce, ale by zachować jak najdłużej jej właściwości osusz ją dokładnie po każdym myciu.
Nie należy używać ostrych narzędzi w formie, ponieważ może dojść do uszkodzenia silikonu.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek