Foremka z 15 wgłębieniami w kształcie półkuli, w której upieczesz ciasteczka na patyczkach czyli cake pops.
Foremka może równie dobrze służyć do przyrządzania galaretek, lodów, sorbetów czy nawet kostek lodu.
Świetna foremka, która pozwoli Ci tworzyć pyszne, słodkie i wytrawne kreacje.
Dzięki swoim właściwościom silikon nie przylega do wypieków i zimnych deserów.
Silikon jest bardzo wytrzymałym materiałem, który nie traci swoich właściwości w niskich i wysokich temperaturach (od -60 stopni do 230 stopni Celsjusza).
By mieć pewność, że wypiek lub zimny deser wyjdzie z foremki bez problemów spryskaj każde wgłębienie niewielką ilością tłuszczu w spray’u Bake Easy.
Każde wgłębienie napełniaj do 2/3 wysokości, jeśli pieczesz ciasteczka.
Przygotowując ciasteczka lub deser umieść foremkę na blaszce – ułatwi to wkładanie i wyjmowanie foremki.
Piekąc cake pops możesz umieścić patyczki po 10-15 minutach od momentu włożenia ciasta do piekarnika, a następnie zapiec je przez kolejne 10-15 minut. Możesz również włożyć patyczki po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczek – zanurz patyczek do 1/4 wysokości w rozpuszczonej czekoladzie, np. Candy Melts, i wbij w ciasteczko.
Foremkę można myć ręcznie lub w zmywarce, ale by zachować jak najdłużej jej właściwości osusz ją dokładnie po każdym myciu.
Nie należy używać ostrych narzędzi w formie, ponieważ może dojść do uszkodzenia silikonu.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek