KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Lukier plastyczny niebieski (250 g) o smaku jagodowym - ScrapCooking

1699

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: ScrapCooking

Nr produktu: 21307

Nr kat: 7281

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Lukier plastyczny "fondant" - masa plastyczna, opakowanie (250 g) w kolorze niebieskim.
Lukier plastyczny służy do pokrywania tortów i ciasteczek, tworzenia dekoracji i figurek 3D.

Lukier plastyczne to elastyczna, gładka masa cukrowa przypominająca modelinę. Dzięki swoim właściwościom można go wałkować lub formować z niego dowolne dekoracje. Jest niezastąpiony przy tworzeniu tortów w tzw. stylu angielskim (tortów artystycznych).

Rozwałkowanym lukrem plastycznym można pokryć torty, cupcake’i, ozdobić kruche ciasteczka i pierniczki. Można z niego wycinać wstążki, szarfy, liście lub inne dowolne kształty. Można lepić wymyślne figurki ludzi, zwierzątek, postaci z bajek. Przy pomocy specjalnych narzędzi można nadać lukrowi ciekawe faktury. Do obeschniętego lukru plastycznego można przyklejać dekoracje, malować go farbami spożywczymi lub pisać po nim przy pomocy specjalnych pisaków.

Przed użyciem lukier należy pozostawić na jakiś czas w temperaturze pokojowej, a następnie zagnieść przez kilka minut aż uzyska gładką, niemal aksamitną konsystencję. Teraz można już przystąpić do pracy z lukrem plastycznym. Najlepiej rozwałkować go specjalnym wałkiem z nieprzywierającą powłoką na papierze do pieczenia, lub stolnicy silikonowej, delikatnie oprószonym cukrem pudrem.

Sposób użycia:
- przed użyciem ogrzać do temperatury pokojowej.
- zagnieść do uzyskania gładkiej konsystencji. Na tym etapie można dodać barwnik (w paście lub żelu).
- rozwałkować na gładkiej powierzchni delikatnie oprószonej cukrem pudrem. Najlepiej rozwałkować na grubość 5 mm.
- lukier plastyczny układać na ciasto posmarowane masą maślaną. Nie należy nakładać fondantu na masy śmietanowe, ponieważ pod wpływem wilgoci zacznie się rozchodzić.
- jeśli chcesz lukrem pokryć tort rozwałkuj fondant na średnicę uwzględniającą średnicę wierzchu tortu oraz wysokość jego brzegów.
- rozwałkowany lukier najlepiej przenieść na ciasto na wałku. Dokładnie wygładzić wierzch i brzegi tortu. Najlepiej użyć do tego packi cukierniczej.
- jeśli chcesz przykleić dekoracje do lukru poczekaj aż obeschnie (zajmie to ok. 2 godziny). Używaj specjalnego kleju lub odrobiny wody rozsmarowanej pędzelkiem.
- tort pokryty lukrem plastycznym pozostaw do obeschnięcia w suchym, przewiewnym opakowaniu.

Dzięki użyciu tej masy tort zrobiony w domu wygląda profesjonalnie, i może być dopasowany do okazji. 250 gram masy rozwałkowanej na grubość około 5 mm pozwala na pokrycie tortu o średnicy około 20 cm.


Waga netto: 250 g

Skład:
cukier, syrop glukozowy, nieutwardzony olej roślinny i tłuszcze (palmowy, bawełniany, szafranowy i słonecznikowy olej oraz masło shea i illipe, woda, substancje zagęszczające: E466, E414, E412, E415, skrobia kukurydziana, substancja utrzymująca wilgoć: E422, modyfikowana skrobia, emulgator: E471, aromat jagodowy (<1%), barwniki: ekstrakt ze spiruliny, regulator kwasowości: E330, substancja konserwująca: E202.
Nie zawiera glutenu.

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1687 kJ/399 kcal, tłuszcze 7 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,5 g), węglowodany 82 g (w tym cukry 76 g), białka 0,1 g, sól <0,19 g

Termin przydatnosci do spożycia: 5 miesięcy od daty zakupu

Wyprodukowano w fabryce, w której przetwarzane są także orzechy, jajka, mleko i produkty sojowe.
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka