KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Mieszanka do glazury lustrzanej na tort (220 g), przezroczysta - Scrapcooking - OTSW

1699

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: ScrapCooking

Nr produktu: 21306

Nr kat: 4606

Opis produktu
Mieszanka do przygotowania glazury lustrzanej na tort, przezroczysta. Nadaje połysku masie i kremowi, który znajduje się pod nią.

Jednym z najpopularniejszych od kilku sezonów sposobów dekoracji wypieków jest pokrycie ich polewą lustrzaną. Takie wypieki są bardzo eleganckie i tak efektowne, że nie wymagają żadnych dodatkowych dekoracji.
Polewa lustrzana daje idealnie gładką i błyszczącą powierzchnię, jest przy tym miękka i łatwo poddaje się krojeniu. Polewą można również dekorować desery: musy, kremy czy panna cottę.

Sposób użycia:
Ciasto lub deser schłodź w lodówce, lub jeszcze lepiej w zamrażalniku. Jeśli ciasto jest obłożone kremem musi mieć idealnie wygładzoną powierzchnię.
Odmierz 400 ml wody i połącz w garnku z całym opakowaniem mieszanki do polewy lustrzanej. Wymieszaj bardzo dokładnie, tak by nie było żadnych grudek. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj przez 30 sekund.
Dodaj kolejne 200 ml wody i wszystko razem wymieszaj, najlepiej przy pomocy miksera.
Wyjmij ciasto z zamrażalnika i ustaw je na niedużym podwyższeniu. Pod spód podłóż tacę wyłożoną folią lub papierem do pieczenia.
Przy pomocy termometru cukierniczego sprawdź jaką temperaturę ma polewa. Idealna temperatura to 35°C. Polewa chłodniejsza będzie za szybko zastygać i nie da idealnie gładkiej powierzchni.
Polewę wylewaj zaczynając od środka, powoli przechodząc do brzegów. Powinna swobodnie spłynąć pokrywając całe boki ciasta.
Gdy polewa zastygnie ostrym nożem odetnij jej nadmiar u spodu. Ciasto wstaw do lodówki na 2 - 3 godziny, aby polewa całkowicie zastygła.

Składniki: cukier, modyfikowa skrobia, regulatory kwasowości: E331iii, substancje zagęszczające: E407, E410. Może zawierać orzechy, gluten, jajka, mleko, ziarno sezamu, łubin i soję.

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1682 kJ/396 kcal, tłuszcze 0,4 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,1 g), węglowodany 97,6 g (w tym cukry 87,4 g), błonnik 0 g, białka 0,5 g, sól 0,78 g

Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu
Kraj produkcji: Francja


Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka