Sproszkowane suszone mango. Otrzymuje się je z suszonego na słońcu niedojrzałego, zielonego mango. Ma kwaśny smak z delikatną słodko - żywiczną nutą.
W kuchni indyjskiej służy do nadawania kwaskowej nuty potrawom: daniom typu curry, zupom, marynatom i sosom chutney. Z powodzeniem sprawdzi się i w kuchniach innych regionów zastępując sok z limonki czy cytryny, zwłaszcza jako składnik marynat.
Skład: suszone i sproszkowane mango
Waga: 100 g
Kraj pochodzenia: Indie
Trwałość: 6 miesiące od daty zakupu
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek