Blok bardzo twardej, tłustej i aromatycznej, idealnie białej masy, z gładko zmielonego miąższu kokosa.
Doskonały dodatek dodań kuchni tajskiej: curry, zup i deserów, ale także świetny zagęszczacz znanych z naszych stołów sosów, zup i gulaszów, baza lodów, koktajli i kremów.
Z bloku kokosowego można przygotować śmietankę, krem lub mleko kokosowe. Wystarczy przełożyć blok do miski, dodać gorącą wodę, dokładnie wymieszać i na wszelki wypadek przecedzić przez sitko.
Proporcje zależą od preferencji przygotowującego, np. by otrzymać krem kokosowy należy dodać 450 ml wody, do przygotowania mleka kokosowego potrzeba 600 ml wody.
Skład: 100% krem kokosowy. Zawiera śladowe ilości siarczynów (konserwant).
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek