Bulion dashi w formie sproszkowanej, gotowy do użycia, w pięciu wygodnych saszetkach.
Jego podstawowym składnikiem i źródłem niezwykłego smaku i aromatu są płatki suszonej ryby bonito. Bulion jest bazą wielu potraw w kuchni japońskiej, przede wszystkim zup: miso, udon, ramen, czy zupy jajecznej, a także sosów, wielu dań duszonych, a nawet dań z jajek i warzyw.
Może też być doskonałym dodatkiem do potraw z innych kuchni, wszędzie tam, gdzie potrzebne jest podkreślenie rybnego smaku. Zastąpi sos rybny i pastę krewetkową w daniach kuchni tajskiej, podkręci smak chińskich potraw z woka, czy nawet stanie się doskonałą przyprawą w daniach europejskich, nie tylko rybnych.
Sposób użycia:
Proszek wymieszać z wodą. Jedna saszetka wystarczy na przygotowanie od 1 do 2 L bulionu, w zależności od preferencji przygotowującego, np. zupa miso - 1 saszetka na 1 - 1,5 L wody; omlet tamagoyaki - 1 saszetka na 4 jajka.
Skład:
glukoza, sól, ekstrakt i suszona ryba bonito w proszku, ekstrakt drożdżowy, glutaminian sodu, inozynian dwusodowy, guanylan dwusodowy.
Termin przydatności do spożycia: 9 miesięcy od daty zakupu
Ostatnie opinie o produktach
Śmietanka kokosowa (400 ml) - Real THAI
Wspaniała!!!
aga_pawlik@interia.pl
Pudełko do transportu ciast i tortów z okienkiem (26 x 26 x 32 cm ) - AleDobre.pl
Super, solidne pudełka, nie mają nieprzyjemnego zapachu, co czasem się zdarza, do tego okienko przez które fajnie widać tort :)
Lilavati
Barwnik spożywczy w żelu, żółty słoneczny Electric Spark (20 g) - Power Gel - Food Colours
Ładny, słoneczny żółty, wydajny, nie zmienia smaku kremu ani masy
Lilavati
Klej spożywczy jadalny (15 g) - Modecor
Dobry klej, nie ma smaku, spełnia dobrze swoją rolę, nie zasycha na końcówce tubki, dzięki wyprofilowanej końcówce, można użyć go bardzo precyzyjnie.
Lilavati