Bulion dashi w formie sproszkowanej, gotowy do użycia, w pięciu wygodnych saszetkach.
Jego podstawowym składnikiem i źródłem niezwykłego smaku i aromatu są płatki suszonej ryby bonito. Bulion jest bazą wielu potraw w kuchni japońskiej, przede wszystkim zup: miso, udon, ramen, czy zupy jajecznej, a także sosów, wielu dań duszonych, a nawet dań z jajek i warzyw.
Może też być doskonałym dodatkiem do potraw z innych kuchni, wszędzie tam, gdzie potrzebne jest podkreślenie rybnego smaku. Zastąpi sos rybny i pastę krewetkową w daniach kuchni tajskiej, podkręci smak chińskich potraw z woka, czy nawet stanie się doskonałą przyprawą w daniach europejskich, nie tylko rybnych.
Sposób użycia:
Proszek wymieszać z wodą. Jedna saszetka wystarczy na przygotowanie od 1 do 2 L bulionu, w zależności od preferencji przygotowującego, np. zupa miso - 1 saszetka na 1 - 1,5 L wody; omlet tamagoyaki - 1 saszetka na 4 jajka.
Skład:
glukoza, sól, ekstrakt i suszona ryba bonito w proszku, ekstrakt drożdżowy, glutaminian sodu, inozynian dwusodowy, guanylan dwusodowy.
Termin przydatności do spożycia: 9 miesięcy od daty zakupu
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek