Łopatki mogą być złożone dla łatwego przechowywania.
Zestaw składa się:
- miękka łopatka do wygarniania ciasta z miski
W zależności od potrzeb może służyć jako szpatuła do mieszania i porcjowania ciasta, łyżka do nakładania kremu lub nadzienia czy jako podstawka pod inne łyżki i przybory.
Dokładnie przylegając do brzegów naczynia starannie miesza i wygarnia jego zawartość.
- twarda łopatka do nakładania i wygładzania kremu
Wysoka szpatuła ze stali nierdzewnej z wygodną, antypoślizgowym uchwytem na środkiem i obustronnym ostrzem. Szpatuła służy do idealnego wygładzenia powierzchni kremu i lukru. Szeroka i wysoka szpatuła ułatwia wygładzenie powierzchni i boków tortu. Zakończenie szpachli pozwala zachować kąt prosty pomiędzy podstawą, a bokami tortu.
- łopatka z miarką do porcjowania ciasta
Posiada ściętą krawędź ze stali nierdzewnej oraz komfortowy dobrze leżący w dłoni uchwyt. Można użyć go do porcjowania, cięcia lub przenoszenia ciasta. Ostrze jest sztywne i wytrzymałe, a skalowanie z obu stron noża ułatwi porcjowanie.
Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
Wymiary: 13 × 14,5 cm
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Łopatki do ciasta, 3 sztuki - Kuchenprofi
Szpatułki są niewielkie, ale porządnie wykonane. Szczególnie podoba mi się ta metalowa- jest naprawdę ostra i solidna.
Papapomidorro [2018 /11 /28 17 :40:39]