Czy malinyi mogą być jeszcze bardziej malinowe ?
Osiągnięto to dzięki liofilizacji, dzięki czemu maliny Frupp są niesamowite. Oprócz walorów smakowych maliny to bogactwo witamin i właściwości oddziałujących na urodę.
Liofilizacja to proces usuwania wody w próżni w bardzo niskiej temperaturze, pozostawiający tylko samą istotę rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces ten zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw lub owoców.
Dlaczego warto jeść maliny liofilizowane Frupp:
- 16% naturalnego błonnika
- posiadają witaminy z grupy B, które poprawiają koncentrację
- zawierają witaminę C, która poprawia odporność
- chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce
- soczysty aromat i smak świeżych malin
- bez konserwantów i barwników
Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający deser, ciasto, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g truskawki liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1329 kJ / 318 kcal
- tłuszcz: 4,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- węglowodany 38 g, w tym cukry 31 g
- błonnik: 46 g
- białko: 8,4 g
- sól: 0,02 g
Waga netto: 15 g
Skład: liofilizowane maliny
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Opinie o :
Malina liofilizowana Frupp (15 g) - Celiko
Używam do ozdabiania deserów. Super :)
basiak55 [2019 /9 /18 11 :45:38]
akuratne do jogurtu dla wnuków
anodla [2018 /11 /21 18 :23:38]