Jeżeli lubisz masło, ten ubijak pozwoli Ci przygotować je w domu. Masło będzie pyszne i cudownie pachnące. Przypomni Ci czasy beztroskiego dzieciństwa.
Jest to ręczny ubijak do przygotowywania pysznego domowego, świeżego masła.
Z jednej porcji przygotowanej w ubijaku powstaje 110 g prawdziwego domowego masła. Do przygotowania takiej kostki potrzebne będzie 300 ml śmietany.
Ubijak składa się z 1 L słoika do którego wlewa się śmietanę oraz mechanizmu z korbką, który pozwoli na ubijanie masła. Przygotowanie kostki masła trwa około 10 min.
Ręczny ubijak dodatkowo cechuje się wspaniałym minimalistycznym designem i łatwością obsługi.
Instrukcja przygotowania domowego masła:
1. Przelać śmietanę (najlepiej domową lub 30% śmietanę kupioną w sklepie) do słoika dodać szczyptę soli.
2. Zakręcić słoik i kręcić korbą do momentu oddzielenia się maślanki.
3. Odkręcić pokrywkę, odlać maślankę, a masło przełożyć do miseczki z zimną wodą.
4. Masło ugniatać jak ciasto, następnie należy odlać powstałą maślankę.
Masło przechowywać w lodówce - maksymalnie przez 7 dni.
Wymiary: 26,9 x 10,9 x 16,5
Materiał: szkło, stal nierdzewna, tworzywo sztuczne, drewno
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek