Vege kociołkowanie - sprawdzone przepisy - Studio Emka

2899

w tym 5% vat

- +

Wysyłka: natychmiast

Nr produktu: 19712

Opis produktu
Autorka książek kulinarnych jak "Kociołkowanie po polsku" czy "Garnek rzymski" Ewa Hangel właśnie wydała "Vege kociołkowanie". Ewa w gotowaniu szuka łatwości oraz intensywnych smaków. Motto autorki książki brzmi: "Gotowanie w jednym garnku".

"Vege kociołkowanie" to przepisy na dania wegetariańskie, które można przygotować w plenerze, nad ogniskiem. Dania sprawdzą się w czasie spotkań z bliskimi lub znajomymi przy kociołku na świeżym powietrzu. Książa jest pełna pomysłów na pyszne vege dania jednogarnkowe, które można także przygotowywać w domu, we własnej kuchni.

Ewa Hangel o swojej książce mówi tak:
Ponieważ pędzę przez życie, uwielbiam, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne dania, bo przecież wszyscy kochamy dobrze i zdrowo zjeść.Tak oto zaczęłam eksperymentować z daniami wegetariańskimi, w najlepszym możliwym połączeniu: łatwe, dobrze doprawione, zdrowe i przede wszystkim jednogarnkowe, Najlepiej z kociołka znad ogniska, w dobrym towarzystwie. Okazało się to strzałem w dziesiątkę. Kulinarna nuda nagle zniknęła, a w naszym menu już na zawsze pozostaną wegetariańskie pyszności z kociołka, które dzięki dobrze dobranym składnikom i przyprawom pomagają zadbać o zdrowie!

W książce znajduje się 71 pysznych przepisów na dania wegetariańskie, np. brokułową zupę z curry z papryką, bakłażana z pomidorami na ostro, chili con tofu, pietruszkowe penne z cukinią i wiele innych smakowitych przepisów.

Spis dań wegetariańskich:

1. Bakłażan z papryką, imbirem i miętą
2. Bakłażan z pomidorami na ostro
3. Cukiniowa potrawka z serem feta
4. Sezamowy bakłażan z limonką – bezsprzecznie orientalny
5. Pomidorowa- krem z fetą i bazylią, na lekko ostro i bardzo szybko
6. Zupa fasolowa z papryką i grzybami
7. Czerwona fasolka w sosie chilli
8. Bób z ziemniakami, czosnkiem, miętą i tymiankiem
9. Orientalna zupa z dyni w wersji słodkiej lub ostrej (jak lubicie)
10. Brokułowa zupa z curry i papryką
11. Bataty na słodko-ostro
12. Zielony groszek z ziemniakami, po grecku
13. Słowacki ni to barszczyk ni to kapuśniak
14. Duszone czosnkowe ziemniaczki z kminkiem i cebulką
15. Paprikás krumpli w wersji vege – paprykowane ziemniaki po węgiersku
16. Krumplifőzelék – węgierska zupa-krem z ziemniaków
17. Ziemniaki z kozim serem, w sosie śmietankowo-czosnkowym
18. Ziemniaki z kminkiem i kapustą kiszoną
19. Duszone ziemniaki z bakłażanem, czosnkiem i małym rodzynkiem
20. Zupa pieczarkowa z przecierakami
21. Chilli con tofu
22. Vege gulyásleves – zupa gulaszowa w wersji vege
23. Paella z warzywami z kociołka lub patelni
24. Szakszuka z ogniska z jajkiem – z patelni ogniskowej
25. Musaka bakłażanowa
26. Ratatouille w wersji prowansalskiej
27. Bakłażany po bułgarsku w sosie pomidorowym z serem bułgarskim
28. Papryka faszerowana kaszą jaglaną i tofu
29. Kasza gryczana orientalnie
30. Grzybowe kaszotto z pietruszką
31. Owocowo-serowe, prawdziwie letnie kaszotto z pęczakiem
32. Kaszotto jęczmienne z cukinią i ostrą papryczką
33. Skwaszona kasza gryczana na polską modłę
34. Kaszotto z gruszką, grzybami i rukolą
35. Kaszotto z bobem i zieloną fasolką
36. Rozgrzewające kaszotto z jabłkiem, curry, wanilią i cynamonem
37. Kaszotto z chilli, ananasem i orzechami (uwaga, ossstre  )
38. Penne w imbirowym sosie z warzywami
39. Kokardki z grzybami i orzechowym akcentem
40. Porowo-rodzynkowe świderki na słodką nutkę
41. Pietruszkowe penne z cukinią
42. Jędrne kolanka z uśmiechniętymi fasolkami
43. Penne w sosie czosnkowo-serowym ze świeżym szpinakiem
44. Lazurowe świderki z orzechami, gruszką i rukolą
45. Gołąbki z liści kiszonej kapusty z ryżem i bakłażanem
46. Orientalne risotto z gałką i g(w)oździkiem
47. Risotto z bakłażanem i papryką
48. Popaprykowane risotto z wędzoną papryką
49. Zupa cebulowa z imbirem i czosnkiem
50. Zaczosnkowiona całkiem brukselka w potrawce
51. Orientalny bakłażan z grzybami i orzechami
52. Vege bigos z papryką chili i soczewicą
53. Ostra i pyszna zupa z ciecierzycy z miętą
54. Cieciorka ze szpinakiem i serem feta
55. Cieciorka w ostrym sosie paprykowo-pomidorowym
56. Cukinia z bakłażanem w paprykowym garniturze
57. Pyszna i zdrowa zupa czosnkowa
58. Chłopska oszukana zupa z soczewicą i papryką
59. Dziki dziki dziki … ryż orientalny
60. Makaron sojowy z suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią
61. Kalafior w sosie morelowym z orzechami
62. Bakłażanowe ratatouille
63. Paprykowa cukinia na ossstro
64. Vege lecso – najlepsze leczo jakie znam i lubię
65. Faszerowana papryka na ostro
66. Zupa warzywna z papryką
67. Lebbencs leves – zupa kluseczkowa po węgiersku, moja wersja vege
68. Bableves – zupa fasolowa
69. Vege gulyásleves – zupa gulaszowa w wersji vege
70. Zupa z zielonego groszku – inspiracja Klara Molnar i Tadeusz Olszański, „Na węgierskim stole pysznie i domowo”
71. Gombapaprikás – paprykarz grzybowy – inspiracja Tadeusz Olszański, „Nobel dla papryki”

Format książki: 145 x 220 mm
Ilość stron: 136
Oprawa: twarda
Rok wydania: 2017

Wszystko na Boże Narodzenie

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka