KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Fiolka Twaróg Vivo - Zakwaski

899

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Zakwaski

Nr produktu: 19425

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Dzięki fiolce Vivo można przygotować doskonały, świeży twaróg własnoręcznie w domu.

Twaróg to niezbędnik w diecie każdego z nas a w szczególności polecany dla dzieci oraz młodzieży zarówno matek karmiących oraz w ciąży. Twaróg bogaty jest w pełnowartościowe białka oraz minerały, które są niezbędne dla prawidłowego rozwoju w trakcie wzrostu oraz w codziennej diecie.

Jest doskonałym uzupełnieniem niedoborów. Dzięki zawartości białka i minerałów takich jak wapń oraz fosfor sprzyja rozwojowi i wzrostowi tkanki mięśniowej oraz innych tkanek. Doskonały również dla osób będących w treningu kulturystycznym.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Twaróg przygotowany samodzielnie w domu z fiolką Vivo jest w pełni naturalny i nie zawiera żadnych sztucznych substancji. Zawarte w nim cukry są tylko naturalne.

Przepis na przygotowanie twarogu domowym sposobem :

- Butelkę z Zakwaską, należy wypełnić do połowy mlekiem i rozpuścić w temperaturze pokojowej. Zakręcić dokładnie nakrętkę a następnie wstrząsnąć buteleczką do rozpuszczenia się proszku.
-Po przygotowaniu fiolki z Zakwaską należy przygotować 1 lub 2 litry mleka pasteryzowanego.
-Do uzyskania odpowiedniej temperatury 1 litr mleka pasteryzowanego należy zagotować, drugi schłodzić w lodówce. Po zagotowaniu 1 litra mleka w garnku należy zmieszać je z zimnym mlekiem - po takiej czynności mleko uzyska temperaturę 37-40 stopni - odpowiednią dla rozwoju kultur bakterii. Temperaturę mleka można również kontrolować termometrem kuchennym.
-Następnie po uzyskaniu przez mleko temperatury 37-40 stopni należy wlać zawartość buteleczki do przygotowanego wcześniej mleka oraz dokładnie wymieszać.
-Garnek w którym dokonywana była czynność gotowania mleka należy dokładnie przykryć i zaizolować ręcznikiem, kocem lub kołdrą po czym odstawić w ciepłe miejsce.
-Całość odstawić na 8-10 godzin w ciepłym miejscu.

Po takich czynnościach produkt jest gotowy do spożycia, należy go przechowywać w lodówce.

Należy przechowywać gotowy produkt nie dłużej niż 7 dni.

Skład: Lactococcus lactis subsp. Lactis, Lactococcus lactis subsp. Cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka