KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Kefir Vivo - Zakwaski

899

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Zakwaski

Nr produktu: 19424

Opis produktu
Kefir to musujący napój z mleka fermentowanego zawierający charakterystyczną mikroflorę ziren kefirowych. Zaliczany jest do produktów mleczarskich o najwyższych właściwościach odżywczych i nastarczy w grupie mlecznych napojów fermentowanych.

Kefir jest naturalnym probiotykiem. W przemyśle mleczarskim ziarna kefirowe zastępowane są kulturami bakterii.

Zakwaska do kefiru zawiera skład tradycyjnego kefiru, który powstał na bazie mikroflory, ziaren kefiru, paciorkowców oraz pałeczek kwasy mlekowego.

Kefir otrzymany z zakwaski będzie stanowił bardzo ważny element zbilansowanej diety. Spożywany z płatkami owsianymi lub otrębami pozwoli zaspokoić głód na długi czas.

Produkt otrzymany z Zakwaski jest w pełni naturalny i zawiera tylko naturalne cukry. Ma orzeźwiający smak.

Zalecamy przygotowania kefiru z 2% mleka.

Dzięki tej zakwasce można również ukwasić mleko roślinne będzie miało ono konsystencję kefiru lub jogurtu z mleka krowiego. To doskonałe rozwiązanie dla wegan oraz osób z alergią na mleko.

Kefir Vivo jest doskonały dla osób w każdy wieku, szczególnie młodzieży oraz seniorów. Świetnie sprawdzi się również u osób uprawiających sport.

Kefir przygotowany z tym produktem nie zawiera zagęstników, mleka w proszku, barwników ani cukru. Jest w pełni naturalny. Przygotowany w domu zawiera tylko naturalnie występujące cukry.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka, w zależności od spodziewanego efektu zakwaszenia.

Przepis na przygotowanie jogurtu i kefiru domowym sposobem :

- Butelkę z Zakwaską, należy wypełnić do połowy mlekiem i rozpuścić w temperaturze pokojowej. Zakręcić dokładnie nakrętkę a następnie wstrząsnąć buteleczką do rozpuszczenia się proszku.
-Po przygotowaniu fiolki z Zakwaską należy przygotować 1 lub 2 litry mleka pasteryzowanego.
-Do uzyskania odpowiedniej temperatury 1 litr mleka pasteryzowanego należy zagotować, drugi schłodzić w lodówce. Po zagotowaniu 1 litra mleka w garnku należy zmieszać je z zimnym mlekiem - po takiej czynności mleko uzyska temperaturę 37-40 stopni - odpowiednią dla rozwoju kultur bakterii. Temperaturę mleka można również kontrolować termometrem kuchennym.
-Następnie po uzyskaniu przez mleko temperatury 37-40 stopni należy wlać zawartość buteleczki do przygotowanego wcześniej mleka oraz dokładnie wymieszać.
-Garnek w którym dokonywana była czynność gotowania mleka należy dokładnie przykryć i zaizolować ręcznikiem, kocem lub kołdrą po czym odstawić w ciepłe miejsce.
-Całość odstawić na 8-10 godzin w ciepłym miejscu.

Po takich czynnościach produkt jest gotowy do spożycia, należy go przechowywać w lodówce.

Należy przechowywać gotowy produkt nie dłużej niż 7 dni.

Skład: liofilizowane żywe kultury bakterii, mikroflora ziaren kefiru i drożdży kefirowych: Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactococcus lactis ssp. lactis

Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka