KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Fiolka Jogurt Bifivit - Zakwaski

899

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Zakwaski

Nr produktu: 19417

Opis produktu
Zakwaska do jogurtu Bifivit to niezbędnik do przygotowywania w warunkach domowych ukwaszonego pysznego i zdrowego jogurtu.

Zakwaska Bifivit w swoim składzie zawiera kultury bakterii potrzebne do przygotowywania jogurtu. Zawiera połączenie bakterii pałeczek kwasu mlekowego, bifidobakterii lactis - kultur które obecne są w mleku kobiety karmiącej oraz bakterii kwasu propionowego. Jest to produkt który jako pierwszy podaje się z fermentowanych produktów spożywczych dla dzieci. Można podawać już od 6 miesiąca życia oraz u dorosłych w każdym wieku.

Fiolka Jogurt Bifivit i zawarte w niej baterie tworzą jogurt o delikatnym, mało kwaśnym smaku. Jest uwielbiany przez dzieci.

Bifidobacterie, które zawarte są w tym jogurcie zawierają florę bakteryjną. Uczestniczą w utylizacji substratów pokarmowych oraz aktywacji trawienia w przewodzie pokarmowym. Bilansują aminokwasy oraz białka.

Bifivit można stosować w codziennej diecie od 6 miesiąca życia. Przeznaczony jest nie tylko dla dzieci ale również dla dorosłych w każdym wieku.

Poleca się osobą dostarczającym do organizmu bifidobakterii oraz laktobakterii.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka, w zależności od spodziewanego efektu zakwaszenia.

Przepis na przygotowanie jogurtu i kefiru domowym sposobem :

- Butelkę z Zakwaską, należy wypełnić do połowy mlekiem i rozpuścić w temperaturze pokojowej. Zakręcić dokładnie nakrętkę a następnie wstrząsnąć buteleczką do rozpuszczenia się proszku.
-Po przygotowaniu fiolki z Zakwaską należy przygotować 1 lub 2 litry mleka pasteryzowanego.
-Do uzyskania odpowiedniej temperatury 1 litr mleka pasteryzowanego należy zagotować, drugi schłodzić w lodówce. Po zagotowaniu 1 litra mleka w garnku należy zmieszać je z zimnym mlekiem - po takiej czynności mleko uzyska temperaturę 37-40 stopni - odpowiednią dla rozwoju kultur bakterii. Temperaturę mleka można również kontrolować termometrem kuchennym.
-Następnie po uzyskaniu przez mleko temperatury 37-40 stopni należy wlać zawartość buteleczki do przygotowanego wcześniej mleka oraz dokładnie wymieszać.
-Garnek w którym dokonywana była czynność gotowania mleka należy dokładnie przykryć i zaizolować ręcznikiem, kocem lub kołdrą po czym odstawić w ciepłe miejsce.
-Całość odstawić na 8-10 godzin w ciepłym miejscu.

Po takich czynnościach produkt jest gotowy do spożycia, należy go przechowywać w lodówce.

Należy przechowywać gotowy produkt nie dłużej niż 7 dni.

Skład: Bifidobacterium lactis, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus lactis ssp. Cremoris, Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis

Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka