Najlepszej jakości masło marki Khunum, ma złocisty kolor oraz orzechowy smak. Świetnie komponuje się z potrawami kuchni indyjskiej - nie tylko z curry. Ma dużo większą temperaturę smażenia niż inne tłuszcze. Po otwarciu należy przechowywać je w lodówce w szczelnie zamkniętym szklanym lub plastikowym pojemniku
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 3692 kJ / 898 kcal
- białko: 0 g
- węglowodany: 0 g
- tłuszcz: 99,85 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 63,3 g
- błonnik: 0 g
- sód: 0 g
Skład:
tłuszcz z mleka krowiego 99,8% , aromat maślany 0,01%, wilgotność 0,2%
Waga netto: 500 g
Opakowanie: metalowa puszka
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Trwałość: zawsze minimum 6 miesięcy od daty zakupu

Najwyższa jakość
Opinie o :
Masło klarowane ghee (500 g) - Khanum
ZapomniaĹam o ocenie. OczywiĹcie dajÄ 5 punktĂłw.
Irena100 [2016 /1 /20 22 :43:41]
To juĹź moje trzecie opakowanie. SmaĹźÄ wymiennie, w zaleĹźnoĹci od potraw, raz na maĹle, raz na oleju kokosowym, ktĂłry caĹkiem niedawno odkryĹam. Obydwa tĹuszcze uwaĹźam za znakomite.
Irena100 [2016 /1 /20 22 :38:3]
Polecam.
malgosia-viola [2015 /11 /15 22 :49:26]
Masło jest rewelacyjne! Idealne do smażenia! Ma kuszący, cudowny aromat a potrawy na nim przygotowane niebywały aromat! Na pewno kupię je znowu bo już nie chcę innego masła!
ula-u3 [2015 /8 /23 16 :24:29]
Uwielbiam te masło za jego przepiękny zapach, taki lekko orzechowy. To moje kolejne opakowanie i już chyba nie skuszę się na inne. Polecam :)
Julqa [2014 /12 /28 13 :4:0]
Do tej pory sama klarowałam masło, bo nie miałam zaufania do gotowego. Odważyłam się raz i zmieniłam zdanie.
Irena100 [2014 /10 /28 22 :25:29]
Rybka smażona na tym masełku. Kalafior, warzywa, mmm czysta poezja. Marchewka z groszkiem. Marchewka duszona na tym masełku z przyprawą - ostra papryka wędzona. Do kupienia też tu ;)
Hoinka [2014 /7 /25 12 :33:36]
Wspaniały smak i zapach potraw przy użyciu tego masełka. Polecam :)
izuucha [2014 /2 /11 23 :58:21]
Bardzo polecam do wszystkiego :)
anowobilska@onet.eu [2014 /1 /6 12 :25:44]
Bardzo smaczne, wiele potraw zyskuje nowy smak, u mnie w domu lubimy smaźone na nim placki z jabłkami
Lipka [2013 /11 /28 19 :2:53]