Duża foremka dzięki której można wykonać dużo słodkich pralinek :)
Forma posiada 21 otwory na pralinki. Foremka wykonana jest solidnie z grubego plastiku. Własnoręcznie wykonane pralinki świetnie sprawdzą się do podania jako przekąska do kawy lub herbaty.
Zaleca się rozpuścić czekoladę w kuchence mikrofalowej.
Czekoladę należy połamać na drobne kawałki i wrzucić do miski a następnie wstawić na 30 sekund do mikrofali. Jeżeli czekolada nie rozpuści się, czynność należy powtórzyć.
Małym pędzelkiem lub palcem posmarować rozpuszczoną czekoladą dokładnie spody oraz krawędzie foremki. Następnie wypełnić wgłębienia opukać o blat aby usunąć pęcherzyki powietrza i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Po każdym wykonaniu należy dokładnie oczyścić oraz osuszyć foremkę.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek